therapien.html
thuispuur_ontspanning.html
voetreflexologie
Voetreflexologie

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een eenheid vormen. ‘Ziek zijn’ is het signaal van een verstoorde harmonie in die eenheid. Ziekte kan bijvoorbeeld ontstaan door onderdrukte of onverwerkte emoties, ook door angst, verdriet, teleurstellingen of onbegrip. Hierdoor kan geleidelijk een blokkade of breuk ontstaan in de energiebanen. Daardoor is de energie niet volledig beschikbaar om de beenderen, weefsels en organen te voeden. Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voet. Bij verstoring kan dit tijdens de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkeling, jeuk, verandering van huid (door bijvoorbeeld eelt of transpiratie) en kleur verschil. Door het geven van een impuls op deze reflexpunten gaat er een stimulerende werking naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Ook word door deze behandeling de zelfgenezende  kracht van het lichaam geactiveerd waardoor de verstoorde harmonie van zowel lichaam als geest van de mens kan worden hersteld.
Hoe ga ik te werk?

Ik behandel nooit alleen dat gedeelte van de voet waar zich de klacht bevindt, maar alle punten op beide voeten. Bij de eerste behandeling begin ik met een intake gesprek. Daarna behandel ik eerst de rechter voet, deze staat voor de lichamelijke kant van het lichaam. Door deze eerst te behandelen duiken we niet gelijk in de emotie van iemand. Daarna doe ik de linker voet, dit is de gevoelskant. Zo worden er bij een behandeling 152 reflexzones behandeld, waarvan de ene zone uit 1 reflexpunt en andere uit 25 reflexpunten kan bestaan. Dus in totaal worden er heel wat impulsen gegeven. Een volledige behandeling duurt dan ook minimaal 1 uur.

Iedereen kan een voetreflexbehandeling krijgen, van baby tot bejaarde. Ook mensen met pijnlijke voeten of zelfs zonder voeten (etherisch) kunnen behandelt worden.
verdertherapien-voetreflex_2.html
therapieëntherapien.html